Een duidelijk lesplan

Een goede, logische opbouw van de rijlessen is net zo belangrijk als een rustige, positieve sfeer in de auto. Je kunt er op vertrouwen dat het altijd rustig blijft in de lesauto, wat er ook gebeurt. Maak je een foutje? Geen probleem, je hebt rijles om het te leren en dat doe je in je eigen tempo. Om het voor jou overzichtelijk te houden zijn de rijlessen bij Rijschool Duco als volgt opgebouwd:

Bediening van de auto
Voordat je weg op kunt moet je eerst weten hoe je de auto moet bedienen. Je begint met het sturen in de lesauto en het bedienen van de richtingaanwijzers. Daarna leer je stap voor stap de bediening van de pedalen en het schakelen. Aan het einde van je eerste rijles kun je al rustig en zelfstandig naar huis rijden.

Bijzondere verrichtingen
Als je de bediening van de lesauto voldoende beheerst leer je om soepel en ontspannen door het verkeer te bewegen. Hierbij hoort ook het leren van de bijzondere verrichtingen, zoals:

  • vooruit parkeren in een vak
  • achteruit parkeren in een vak
  • fileparkeren
  • hellingproef
  • keren door te steken
  • keren met een halve draai
  • 20 meter achteruit in een rechte lijn.

Zo leer je de auto en het verkeer goed kennen en leggen we samen de basis voor veilig autorijden. Afhankelijk van je vorderingen rij je afwisselend in het verkeer en op oefenterreinen.

Veiligheid altijd voorop
We kijken continu met je mee en geven waar nodig duidelijke aanwijzingen. We zorgen dat je zo snel mogelijk routine krijgt in het bedienen van de auto. Als dat soepel gaat kun je beter aandacht geven aan het verkeer om je heen.

Grondige voorbereiding op je examen
Je wilt natuurlijk graag je bij je eerste rijexamen slagen. Als voorbereiding oefenen we daarom tijdens de rijlessen alle belangrijke verkeerspunten in de plaats waar jij straks examen gaat doen. We brengen je tijdens de rijles tot “boven examenniveau” zodat je een goede kans maakt om in één keer je rijbewijs te halen.

Neem contact op